Overflatebehandling


Hvorfor må trapper overflatebehandles?

For å gi en mer slitesterk overflate, og for å lette renhold bør trappene overflatebehandles. Klarlakk er det som gir best beskyttelse mot smuss og slitasje.

Vi kan også tilby trappen eller deler av trappen beiset, for å etterligne mer ”eksklusive” tresorter. Vi legger da alltid to strøk klarlakk oppå til beskyttelse av beisen.

Nedenfor viser vi de aktuelle fargene vi kan tilby.

Litt om forhåndsreglene vi tar for å unngå skjønnhetsfeil

Husk at furu som er beiset til å ligne eik, ikke blir eik. Furu er furu, med sine fordeler og ulemper. Vi kan også tilby trappen ”hvitgrunnet”. Det vil si at vi legger 2 strøk. - Grunning og et dekkstrøk. Trappen er således ferdigbehandlet, men på grunn av trappenes kompliserte geometri, vekt og størrelse er det ikke mulig å tilby en garantert feilfri behandling, forsendelse og montasje.

Vi leverer derfor med litt hvitmaling for eventuelt å utbedre småskader eller skjønnhetsfeil. Vi tar også forbehold om at det kan forekomme kvistgjennomslag, selv om vi tar alle forhåndsregler for at dette ikke skal skje. Slik gjøres det for øvrig på alle trappefabrikker i Norge.

Vedlikehold og rengjøring av trappene våre

Husk at skjermgjengivelsen kan gi noe avvik i fargene. Forskjellig tetthet i trevirket kan også gi ulike nyanser. Uansett hvilken overflatebehandling som velges er det viktig at den vedlikeholdes når den begynner å bli slitt. Dette må gjøres før man begynner å slite på beisen eller trevirket.

Ved rengjøring må det heller ikke brukes for sterke midler. Det kan matte overflaten, og i verste fall medføre at lakk /maling løses opp. Vanlig mild rengjøringssåpe i håndvarmt vann er tilstrekkelig. Bruk heller ikke for mye vann, da dette kan trenge inn og forårsake fuktskader. Vannsøl må snarest tørkes opp.